משרד הכלכלה והתעשייה ומשרד האוצר יעניקו סיוע בהיקף עשרות מיליוני שקלים לשחקנים חדשים בשוק הבשר הטרי
משרד הכלכלה והתעשייה ומשרד האוצר יעניקו סיוע של 30 מיליוני שקלים לשחקנים חדשים בשוק הבשר הטרי, עבור הקמה והרחבה של בתי מטבחיים. בהודעה רשמית של מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה, פורסם מסלול חדש לעידוד התחרות בשוק בשר בקר טרי כשר מפורק.
תהליך הייצור של בשר בקר טרי לשם שיווקו לצרכן, מורכב מארבעה מקטעים עיקריים: אספקת בני בקר, פיטום, שחיטה ושיווק. כיום, מספר מועט של בתי מטבחיים מסוגלים לספק מוצרי בשר מפורקים לנתחים וארוזים בוואקום לשיווק לרשתות, אטליזים ומפעלים לייצור מוצרי בשר וכתוצאה מכך השוק ריכוזי – ורמת המחירים לצרכן גבוהה.
לתאגידים העומדים בהוראות יינתן סיוע בשיעור של 30 אחוז מסך התוכנית המאושרת, עד לתקרת השקעה של 15 מליון, לצורך ההשקעות הכרוכות בהקמה, העתקה או הרחבה של מפעל שיאגד בתוכו בית מטבחיים כשר ומפעל אריזה ופירוק של בשר בקר טרי כשר.
נחום איצקוביץ', מנהל מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה: "הסיוע להקמה והרחבה של בתי מטבחיים ומפעלי פירוק חדשים, יגביר את התחרות בענף ריכוזי זה, אשר נשלט כיום על ידי שני יצרנים ענקיים השולטים בכ-80 אחוז מהשוק, ויהווה בשורה צרכנית שאמורה להוביל להוזלה ולחיסכון משמעותי למשקי הבית, בהוצאות על בשר בקר טרי".